En zo is het allemaal begonnen:

Opening eerste winkel – 1885

Abraham Troost

Bram-Troost-1e-generatieOp 10 oktober 1885 opent Abraham Troost zijn deuren aan de Herenstraat 3 in Monster. Zoals de meeste woninginrichters waren het van oorsprong manufacturiers. Dus er werd band en garen verkocht, vitrage-achtige producten, maar bijvoorbeeld ook vloer lopers. Er waren immers nog kamerbrede weefmachines. Abraham runde de winkel samen met zijn vrouw Sientje.
De tweede generatie – 1915

Willem Troost

Willem-Troost-2de-generatie-220300Dit hebben ze samen volgehouden tot dat zoon Willem de winkel in 1915 overnam. In die tijd was het al gebruikelijk dat je naast de winkel ook naar de klanten toe ging. Met een bakfiets reed hij meestal richting ‘s-Gravenzande tot aan Maasdijk. Op die manier nam hij al de maat op bij klanten en leverde hij de producten zelf af.Willem Troost trouwde later met Geertje Hoen.
De derde generatie – 1946

Bram Troost

Bram Troost Derde generate 1946Na de oorlog werd de zaak overgenomen door de vader van de huidige eigenaar Bram. Samen met zijn vrouw Neeltje Verhoog zochten ze al snel uitbreiding in meubelen. Meubelfabrieken leverden in die tijd niet rechtstreeks aan de detailhandel, maar alleen via een groothandel. Als detaillist had je in die tijd dan ook geen idee waar de meubelen geproduceerd werden en dus was het gebruikelijk dat je met klanten naar de groothandels ging om een keuze te maken. In die jaren waren er bijvoorbeeld in Vlaardingen wel 3 die regelmatig werden bezocht.

In de jaren vijftig veranderde dat en meubelfabrieken begonnen met het rechtstreeks leveren aan de detailhandel. De handel ging voorspoedig en in 1953 kreeg Abraham Troost het idee om een groot pand te bouwen aan de Larixlaan in Monster. Daar had hij wel 350m2 ruimte om meubelen ten toon te stellen. Dit is ook de periode geweest waar de merken zijn ontstaan, die grotendeels vandaag de dag nog bestaan, zoals de Nederlandse meubelfabrieken Leolux (destijds Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek (ZNC), Pastoe (Ums) en Meubelfabriek Gelderland. Maar ook uit het buitenland waren er al merken als Rolf Benz uit Duitsland en het Zwitserse De Sede. Merken die nog steeds binnen Troost interieurs verkocht worden.

De vierde generatie – 1990

Bram Troost

Bram Troost Vierde generatie 1990In 1990 zijn de huidige eigenaren, Bram en Florentina Troost aangetreden. Acht jaar na de overname, op 10 december 1998, is de winkel verhuisd naar de locatie waar ze nog steeds te vinden zijn, de woonboulevard in Naaldwijk. De plek waar we vandaag de dag nog steeds te vinden zijn.

Hier komen slapen, wonen en woningtextiel samen in een winkel met een boven- en benedenverdieping. Samen goed voor ruim 2000 m2. De bovenverdieping werd gebruikt als woonafdeling voor de meubels en de begane grond voor de slaapafdeling. Bekende merken zoals Leolux, Rolf Benz en Auping waren het middelpunt van de winkel. Op elke afdeling stonden verkopers die de klanten met veel plezier te woord hebben gestaan. Sinds 2004 is de naam Troost Wonen en Slapen veranderd naar Troost Interieurs. Ook het logo is toen onderhanden genomen. De tijd veranderde snel en de huisstijl van de winkel en het internet werden steeds belangrijker.

Ook vandaag de dag staan we nog steeds voor u klaar

Inmiddels is de winkel al diverse keren flink onder handen genomen en is ook de website weer vernieuwd. Op de website kan je alles lezen over de nieuwste trends en ontwikkelingen, onderhoudsadvies en kan je stijladvies aanvragen. We tekenen de woning zelfs in 3D op de computer, waar wij voorheen alles nog met de hand tekende aan de tekentafel. Nu, in 2017 voeren wij nog steeds de merken waar het bedrijf al sinds de jaren vijftig mee bekend is, staat service voorop en genieten wij elke keer weer als wij een mooi project mogen inrichten. Woonadviseurs met een lange historie aan meubelervaring dus en daar zijn we best trots op.

WIJ DENKEN GRAAG MET U MEE, KOM GERUST LANGS IN DE WINKEL OF STUUR ONS EEN BERICHT