Een handig onderhouds advies

Troost Interieurs staat voor kwaliteit, correcte afhandeling en betrouwbare service.

Tijdens de verkoop delen wij onze kennis graag met u, er zijn twee interieuradviseurs in het bedrijf die u kunnen adviseren met de aankoop. Of het nu gaat om een losse bank of een heel interieur. Wij werken ook met een 3D programma waar wij door uw nieuwe woning/interieur kunnen lopen. Wij werken met veel passie aan het beste resultaat.

Onze adviseurs komen ook graag bij u thuis langs, zo kunnen we de ruimte goed bekijken en het juiste advies geven. Twijfelt u of de fauteuil wel in uw kamer past? Wij beschikken over een mooie bus waar wij hem zo even bij u thuis neerzetten.

Ook na de aankoop bieden wij betrouwbare service. Heeft u advies nodig voor het onderhouden van uw meubels of stoffering? Wij helpen u graag.

Leder

Ja, leder is een prachtig natuurproduct dat af en toe wat onderhoud vraagt. Omdat leder op verschillende manieren wordt geproduceerd, geven we hieronder een aantal aanwijzingen hoe je de diverse soorten het beste kunt behandelen.

Semi-aniline leder kenmerkt zich door een meestal glad uiterlijk. Is voorzien van een dunne transparante finishlaag. Het heeft een (meestal) matte uitstraling en voelt redelijk glad aan. Oneffenheden/natuurlijke kenmerken in de lederhuid zijn zichtbaar. Praktisch in gebruik.

Vermijdt altijd direct zonlicht, regelmatig afstoffen met een licht vochtige doek en neem vloeistoffen direct op met een katoenen doek, zodat deze niet de kans krijgen in het leder te dringen. En wellicht een open deur, maar plaats uw lederen meubel nooit te dicht bij een kachel, open haard of CV radiator in verband met kans op uitdroging. Tot slot is een jaarlijkse behandeling met een onderhoudsmiddel aan te raden om het leder te blijven voeden. Vraag onze adviseurs gerust naar het juiste middel.

Vol-aniline leder is een prachtige puur open ledersoort met een redelijk matte, maar puur natuurlijke uitstraling. Voelt enigszins glad en egaal aan. Natuurlijke kenmerken in de huid zijn goed zichtbaar. Natte plekken blijven langere tijd zichtbaar als een donkere plek.

Vermijdt altijd direct zonlicht, regelmatig afstoffen met een licht vochtige doek en neem vloeistoffen direct op met een katoenen doek. Bij volanilineleer is de kans het grootst dat een vlek blijvend zichtbaar is. Sommigen vinden dat vervelend, maar eerlijk gezegd versterkt dat op de lange termijn de natuurlijke, zodat deze niet de kans krijgen in het leder te dringen. En wellicht een open deur, maar plaats uw lederen meubel nooit te dicht bij een kachel, open haard of CV radiator in verband met kans op uitdroging. Tot slot is een jaarlijkse behandeling met een onderhoudsmiddel aan te raden om het leder te blijven voeden. Vraag onze adviseurs gerust naar het juiste middel.

Geschuurd leder is net als vol-aniline leder een open leersoort, maar dan met een veloursachtig, opgeruwd en mat uiterlijk. Oneffenheden zijn duidelijk zichtbaar. Natte plekken blijven geruime tijd als een donkere plek zichtbaar.

Vermijdt altijd direct zonlicht, regelmatig afstoffen met een licht vochtige doek en in sommige gevallen voorzichtig borstelen en stofzuigen. Neem vloeistoffen direct op met een katoenen doek, zodat deze niet de kans krijgen in het leder te dringen. En wellicht een open deur, maar plaats uw lederen meubel nooit te dicht bij een kachel, open haard of CV radiator in verband met kans op uitdroging. Tot slot is een jaarlijkse behandeling met een onderhoudsmiddel aan te raden om het leder te blijven voeden. Vraag onze adviseurs gerust naar het juiste middel.

Algemeen stof onderhoud

Knip lussen of halen die in de stof zijn ontstaan nooit af, maar stop ze terug in het weefsel. Soms kan een haaknaald een handig hulpstuk zijn om een vervelend lusje weer voorzichtig weg te werken.

Regelmatig stofzuigen voldoet vaak prima voor het dagelijks onderhoud en verlengt de levensduur van uw meubel. Stofzuigen kan met een glad mondstuk en eventueel borstelen met een zachte meubelborstel.

Wij zijn geen voorstander van het impregneren van uw meubelstof met een vlek- en/of vuilwerend middel. Dit kan de vezel aantasten en bijvoorbeeld de goede vuilwerende eigenschappen van wol te niet doen. Ook op synthetische samenstellingen (bijvoorbeeld Trevira CS), is het minder geschikt. De garantie op de meubelstof vervalt dan volledig.

Wij adviseren alleen onderhoud – en reinigingsmiddelen van James. Deze zijn op onze stoffen getest. Gebruik in ieder geval geen schoonmaakmiddelen, zoals zeep, afwasmiddel of andere reinigers. Deze zijn in 99% van de gevallen niet geschikt om uw meubel mee te reinigen. Twijfelt u over het bestrijden van een vlek? Bel gerust een van onze adviseurs, ze helpen u graag.

Als uw meubel heel even in het zonlicht staat, kan dat heus geen kwaad, maar als uw meubel geregeld in de directe volle zon staat, is dat wel degelijk schadelijk. Verkleuring treed veel sneller op, waardoor ook eerder slijtage kan plaatsvinden. Vermijd dus altijd direct zonlicht.

Hout

Een tafel van massief hout is een natuurproduct. In tegenstelling tot gefineerde tafels, waarbij een dun laagje houtfineer wordt aangebracht op een paneel van MDF, is niet enkel het bovenlaagje van hout. Al wil “massief” niet zeggen dat het tafelblad of de poten uit één stuk zijn vervaardigd, want hout “werkt” onvermijdelijk. Onder invloed van de luchtvochtigheid krimpt het hout of zet het uit. Een blad uit één stuk zou dan ook onherroepelijk krom trekken. Om dit te ondervangen wordt het tafelblad opgebouwd uit houten regels, die om en om worden verlijmd. Zo blijft het uitzetten en krimpen van het hout tot een minimum beperkt. Om diezelfde reden zijn ook de tafelpoten opgebouwd uit meerdere delen. Ook in het gebruik zult u met het “werken” rekening moeten houden: plaats uw massief houten tafel daarom niet te dicht bij een verwarming of open haard en voorkom grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid (ca. 60% is ideaal).Ook houtfineer is een echt natuurproduct met alle daarbij behorende eigenschappen. Geen enkel fineerblad, hoe vakkundig ook gestoken of geschild, is identiek.

Ja, massief hout, maar ook houtfineer verkleurt onder invloed van daglicht. Zo wordt kersen roder en eiken geler. Een sterke lakafwerking met UV-filter kan het verkleuren vertragen, maar nooit helemaal voorkomen.

Hout en lak behoeft alleen met een zachte stofdoek afgestoft te worden. Sterke vervuiling en vlekken kunnen verwijderd worden met een sopje van vloeibare zeep (geen agressieve of schurende middelen gebruiken). Daarna goed droog maken met een zachte doek of zeem. Drankvlekken direct verwijderen met lauw water en vervolgens goed droogmaken. Onze lakken behoeven geen onderhoud, echter kan een lichte behandeling met zuivere bijenwas (maximaal 2x per jaar) om eventueel ontstane gebruikskrassen te vervagen geen kwaad. Het gebruik van meubelolie en meubelspray met siliconen raden wij sterk af.

Ja, dat kan zeker. Dat noemen we een optisch kleurverschil. De kleur die het hout u laat zien, wordt mede bepaald door de hoek waaronder u het hout bekijkt. Er kan dus optisch “kleurverschil” zijn tussen verschillende nerfrichtingen in één meubel.

    • De olie die gebruikt wordt voor het oliën van hout, reinigt en beschermt het hout en de nerf komt nog mooier tot zijn recht. Uw tafel is echter kwetsbaarder voor vlekken en vocht dan een gelakte tafel. Neem daarom gemorste vloeistoffen direct weg.
    • Voor het dagelijks onderhoud is het voldoende de tafel af te nemen met een droge of vochtige doek. Behandel uw tafel regelmatig met de bijgeleverde olie, of met een goede kwaliteit teakolie. Breng de olie met een doek dun aan op een schone, droge tafel. Nawrijven met een droge doek.
    • Gebruik geen bijtende middelen of schuurmiddelen.
    • Lichte krassen en vlekken behandelt u voorzichtig met een schuursponsje in de richting van de nerf. Daarna weer olie aanbrengen.

</ul

Veelgestelde vragen

De levertijd van stoffering en meubelen zijn altijd verschillend per merk. Voor een op maat gemaakt karpet is dit bijvoorbeeld 10/12 weken en voor een standaard maat 6 weken. De meeste meubel fabrikanten houden 10/12 weken aan. De merken Pode. Dutch Originals en Design on stock leveren meestal binnen 4/6 weken. Wilt u graag weten wanneer uw meubel wordt verwacht? Neem dan contact op met de winkel, wij zoeken dit graag voor u uit.

U bent nog tevreden over uw huidige meubel, alleen de bekleding en vulling is aan vervanging toe? Dit komt vaak op zo’n 80% van de nieuwwaarde van het meubel uit. Dit verscheelt ook per meubel, om een juiste offerte te geven kunt u langs komen om een nieuwe stof of leder te bekijken. Na deze keuze kunt u het best een mail sturen naar de winkel met de volgende gegevens: – Foto van het meubel – Aankoopbevestiging of jaartal van aankoop – Uw naam en adresgegevens

Maandag t/m donderdag van 09:30 uur t/m17:30 uur

Vrijdag van 09:30 uur t/m 17:30 uur en van 19:00 uur t/m 21:00 uur

Zaterdag van 09:30 t/m 17:00 uur

Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor een vraag of even gezellig langskomen in de winkel. Daar kunnen wij u ongetwijfeld verder helpen met uw vraag over onderhoud of reiniging van uw stoffen meubel. Daarnaast kunt u altijd de website raadplegen van onze vaste onderhoudspartner voor stof James. Alle stoffen die wij toepassen zijn uitvoerig door hun getest en kunnen wij u gerust adviseren.

Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor een vraag of even gezellig langskomen in de winkel. Daar kunnen wij u ongetwijfeld verder helpen met uw vraag over onderhoud of reiniging van uw lederen meubel. Daarnaast kunt u altijd de website raadplegen van onze vaste onderhoudspartner voor leder Oranje Onderhoud. Alle stoffen die wij toepassen zijn uitvoerig door hun getest en kunnen wij u gerust adviseren.

WIJ DENKEN GRAAG MET U MEE, KOM GERUST LANGS IN DE WINKEL OF STUUR ONS EEN BERICHT