Elke woonstijl zijn eigen sfeerbepaler

Gordijnen en vitrages is veel meer dan alleen maar raambekleding. Gordijnen geven vaak net die extra warmte en sfeer die een ruimte nodig heeft. Ingetogen of echte blikvangers, de keus hangt af van uw eigen stijl. Het is dus erg belangrijk om goed over de juiste raambekleding voor iedere ruimte na te denken. De interieuradviseurs van Troost Interieurs denken graag met u mee. Zij hebben vele jaren ervaring met de mooiste woningtextielmerken als De Ploeg, Kendix, Artelux, Ado, Kvadrat en nog veel meer. Laat u inspireren door de ruime keus aan gordijnen en vitrages in onze showroom in Naaldwijk. de koffie staat klaar…

Hoe kies ik de juiste gordijnen?

De mogelijkheden qua gordijnen en vitrages zijn enorm. Maar hoe kiest u nou de juiste gordijnen? We geven u alvast een paar tips: ● Verduisterend of lichtdoorlatend? Voor de slaapkamer wordt vaak gekozen voor verduisterende gordijnen, zodat u ook in de zomermaanden lekker kunt genieten van een donkere ruimte. Ook wanneer u graag veel privacy wilt, is het verduisterende gordijn de juiste keuze. Brengen de gordijnen voornamelijk warmte en sfeer, dan misstaat ook de lichtdoorlatende variant niet. ● Stofsoort Is uw inrichting modern of juist klassiek? Wat is de stijl van de betreffende ruimte? Antwoorden op deze vragen bepalen voor welke stofsoort u kunt gaan. Bij een moderne stijl passen stoffen als linnen, wol of katoen bijvoorbeeld beter. ● Neutraal, fel of dessins? Wilt u dat de gordijnen opgaan in de achtergrond of dat ze er juist uitspringen? En houdt u van patroontjes zoals strepen of ruiten of gaat u voor de effen variant? Dessins kunnen heel erg mooi zijn, maar vergeet vooral niet te kijken naar de rest van de ruimte. Is deze al druk qua kleuren en patronen? Dan kunnen gordijnen met een printje weer te veel van het goede zijn.

Verschillende soorten gordijnen

Gordijnen heb je in alle soorten, maten, kleuren en vormen. In grote lijnen worden ze verdeeld in drie hoofdgroepen: overgordijnen, vitrages en inbetweens. Overgordijnen zijn in meer of mindere mate van ondoorzichtige stof en houden lichtinval van buiten tegen. Vitrages zijn doorzichtig en temperen de inval van daglicht, zorgen voor de nodige privacy. je kijkt altijd van de donkere kant naar het licht, dus overdag kan je wel naar buiten kijken, maar niet naar binnen. ‘s Avonds is het uiteraard net andersom. De inbetweens zitten er, wat de naam al doet vermoeden, qua doorzichtigheid tussenin.

WIJ DENKEN GRAAG MET U MEE, KOM GERUST LANGS IN DE WINKEL OF STUUR ONS EEN BERICHT